Even voorstellen...

Als veelzijdig kunstenares probeer ik door het werken met diverse materialen uitdrukking te geven aan dŠt wat leeft in mij.
Het geconcentreerd bezig zijn met het maken van kunst ademt genot, werklust en studiezin uit. Ik zoek kwaliteit met positivisme en plezier als uitgangspunt.

Mijn atelier met al mijn dingetjes; ze verraden gezelligheid en discussie. Diverse nog af te maken werken, lukraak gerangschikt... stillevens op zich. Eigen werk aan de muur en raamdecoratie als etalage.

Mijn kunst gaat over transformatie. Transformatie van veelal onbeduidende materialen en objecten. Dit transformeren is geslaagd als de kijker meegaat in het spel van mij als kunstenares. Dit d.m.v. het samenbrengen van diverse aaneen geschakelde objecten. Van het stof van de ateliervloer in een stralend uitgebalanceerd werk. Dit moet je willen geloven en doorvoelen. En of je het gelooft is afhankelijk van het concept, de visie, het materiaalgebruik en de overtuigingskracht van mij als kunstenares.

In mijn eigentijdse kunst van nu gebruik ik eigentijdse materialen die tot beelden, betekenis en schoonheid gaan genereren. Ook heerst er chaos en verval in diverse werken, die een bizarre kracht en samensmelting hebben met mijn gevoel, waardoor soms mijn gewone leven lijkt te zweven, die vervolgens dan weer boven de werkelijkheid uitstijgt, een sublimatie, en daarmee even dat moment van rust en opluchting geeft van ultieme schoonheid.

Sommige werken hangen al jaren in mijn atelier of ergens in huis en ik heb mezelf en anderen menigmaal betrapt, juist op momenten van twijfel en chaos, in mijn eigen leven en dat van anderen, dat een terloopse blik op een werk (altijd onverwacht als mijn hoofd vol was van andere bezigheden) mij en anderen steeds zo een sterke beleving van schoonheid en opluchting, zeg 'troost' gaven.

Dat geeft energie en houdt ook een zekere geruststelling in. Zo zit het leven voor mij ook in elkaar ....steeds fluctuerend, steeds turbulentie.

Mijn beeldende inventiviteit, gecombineerd met een uitzonderlijke materiaalbeheersing en beleving, maken mij tot een kunstenares die graag deelt en iets wil achterlaten voor degene die zich betrokken en bewogen voelt door het beeld dat ik heb gecreŽerd.

Als kunstenares ben je nooit klaar met je werk omdat dit je passie is en omdat je al kijkend, onderzoekend en lerend steeds weer verder gaat creŽren.

Véda Lente Lans